Karl Imhof Ring 22, 5645 Bad Gastein ,Oostenrijk, email: office@hotel-rader.com

Fietsen in het Gasteinertal

Fietsen of mountainbiken in Gastein is een uitdaging. Doordat wij omringd zijn door majestieuze bergen zijn de hoogteverschillen best groot. Je kunt voor een elektrische fiets kiezen, maar voor een echte uitdaging ga je natuurlijk met een gewone mountainbike. Fietsen kun je op verschillende locaties huren. In Bad Gastein zijn er 2 Fietsverhuurbedrijven. En in Bad Hofgastein zijn er ook enkele.

Voor de sportievelingen zijn er vanuit ons hotel diverse mooie, intensieve routes te maken. Wat dacht je van omhoog naar de Graukogel, Patschgstuhl, Stubnerkogel of naar sportgastein (1.100 naar 2.000 meter). Geniet van de mooie uitzichten, de sportieve prestatie en als beloning een glaasje boerenmelk. Of neem je fiets mee in de gondel, en laat de lift het zware werk doen. Maar, vergis je niet. Bij afdalingen komt de technische kant om de hoek kijken. Wil je daar een training in krijgen? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Of vind je het leuker en gezelliger om met een groepje een tour te maken? Dat kan, reserveer hiervoor bij The Bike in Bad Gastein. Er zijn vele routes gemarkeerd in Gasteinertal van licht tot zwaar, een ware uitdaging!

Voor wielrenners een tip: neem de autotrein vanuit Anlauftal naar Malnitz, vandaar uit naar de Grossglockner (3800 meter) en daal af via Bruck aan Glockner zo weer terug naar Gasteinertal. of rondje Dienten – Maria Alm- Saalfelden – Zell am See en dan weer retour naar Bad Gastein. Beide routes zijn dagtochten.